Welcome Ceremony voor nieuwe internationale studenten in de Oosterpoort

De openingsceremonie voor nieuwe internationale studenten was een groot succes. Het trok een bezoekersaantal van ruim 2600 studenten. Wat kunnen ze verwachten gedurende hun tijd hier in Nederland? En wat maakt Groningen nou de allerleukste studentenstad?

Wethouder Bloemhoff en diverse sprekers van de RUG en het Erasmus Student Network (ESN) openden de ceremonie. Op de informatiemarkt konden de toekomstige studenten ontdekken wat Groningen te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur en verenigingen. Daarnaast werden er verschillende workshops georganiseerd, waaronder een snelcursus integreren als ‘Dutchie’. Want: hoe red je je de eerste weken in een onbekende stad tussen al die fietsers?

Groningen heeft een goed imago onder de internationale studenten, en ook de inwoners worden gewaardeerd. ‘Vriendelijk’, ‘hartelijk’ en ‘open’. Érg direct, dat wel!

En of ze nog goede tips hebben? Zet je fiets goed op slot, leer Nederlands (‘best handig’) en maak vooral veel vrienden!