Vindicat gaat accreditatie pas na introductieperiode aanvragen

nieuws
Foto: Andor Heij

Studentenvereniging Vindicat gaat pas na de introductieperiode voor het nieuwe studiejaar accreditatie aanvragen bij de Rijksuniversiteit. Dat doet de vereniging om beter aan te kunnen tonen dat de doorgevoerde verbeteringen standhouden, zo stelt NU.nl

Door deze beslissing zal vereniging dan ook niet deelnemen aan de officiële opening van het academische jaar en zal het tot 1 oktober, de deadline voor de aanvraag van accreditatie, ook niet deelnemen aan andere academische plechtigheden. “Op advies van de accreditatiecommissie is de deadline voor het indienen van een nieuwe accreditatie gezet op 1 oktober. Hierdoor hebben we langer de tijd om te laten zien dat we verbeteringen hebben doorgevoerd”, aldus een woordvoerder van Vindicat.

De RUG en de Hanzehogeschool Groningen verbraken in vorige college jaar de officiële banden met Vindicat, omdat er een reeks  incidenten plaatsvond waarbij Vindicat betrokken was. Dit jaar mag de studentenvereniging opnieuw een aanvraag doen voor accreditatie. “We denken dat we de juiste stappen hebben gezet om geaccrediteerd te worden. We hebben er alle vertrouwen in dat de aankomende introductietijd goed zal verlopen”, aldus de woordvoerder van Vindicat.