Veertig jaar volkstuin Vinkhuizen: bijzondere groenten en veel gezelligheid

Volkstuinvereniging Golden Raand in Vinkhuizen viert dit jaar een bijzonder jubileum. De vereniging bestaat namelijk veertig jaar.

“Ik heb hier een foto zoals het in 1979 was”, vertelt Aukje Atsma van de Golden Raand. “Kijk, hier aan de linkerkant zie je nog net een stukje van één van de flats, en hier op de plek waar we nu staan zie je weilanden. Momenteel ziet het er flink anders uit.” Het terrein is tegenwoordig ongeveer 4,6 hectare groot en er zijn zo’n 250 tuintjes. “Het verbouwen van groenten is nog altijd het belangrijkste, maar het sociale aspect vinden we ook heel belangrijk.”

“We zijn hier in 1995 begonnen”, zegt Sila Gangadien. Op haar terrein heeft ze een aantal kassen gebouwd. “Ik ben eigenlijk iedere dag hier wel te vinden. Ik vind het super leuk. Ik verbouw hier hele bijzondere groenten die in de winkels niet te koop zijn, of waar je heel veel voor moet betalen.” Het jubileumfeest wordt volgende week zaterdag gevierd. Op deze dagen worden ook vijf mensen die al vanaf 1979 actief zijn bij de vereniging in het zonnetje gezet.