Veel enthousiasme bij watersporten in Meerstad

Basisschoolleerlingen kunnen deze zomer kennis maken met allerlei watersporten bij het landelijke evenement Optimist on Tour. Deze week was het de beurt aan kinderen in Meerstad om mee te doen.

De leerlingen hebben geen ervaring nodig, maar wel een zwemdiploma. De organisatie wil met het evenement vooral kinderen enthousiast maken over de verschillende sporten op het water. “Het is een gratis evenement op een locatie in de buurt”, vertelt hoofdinstructrice Ilse Köpping. “Daardoor is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met watersporten. Ons doel is dat zo veel mogelijk kinderen zich gaan aanmelden voor een lokale watersportvereniging. We merken ook dat dat gebeurt, zo’n 8 tot 13 procent stroomt door. Daar zijn we als Watersportverbond best trots op.”

Het programma begint met theorielessen in de klas. Die gaan over watersporten, maar ook over duurzaamheid. Daarbij bespreken ze ook het steeds groter wordende probleem van afval dat in het water terechtkomt.

De kinderen zijn enthousiast, maar ze vinden het nog wel moeilijk. “Ik vind het leuk,” vertelt Gwenn. “Ik heb vooral zin in het suppen. Het zeilen is moeilijk, elke keer ga ik de verkeerde kant op.”

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het nog mogelijk om mee te doen aan de watersporten.

 

Deel dit artikel: