“Soms nemen we het leven net iets te serieus”

Colin Mooijman betrapte zich er wel eens op: “Soms nemen we het leven net iets te serieus.” Om het gevoel te verwoorden dat je daar niet teveel mee door moet gaan, heeft hij een nummer opgenomen dat maandagochtend werd gereleased in de OOG Ochtendshow op OOG Radio.
Volgens Mooijman werkt dat gevoel om onzekerheden en allerlei gedoe weg te nemen. Mooijman werkte samen met Rowdy Prins om het nummer te schrijven en met Dik Pomp om het nummer te produceren. Zij bemannen ook respectievelijk gitaar en drums. Als achtergrondzanger werd de Groningse zanger Lars Koehoorn gestrikt en op bas is Erik Drent te horen.

Draad weer opgepakt

Mooijman timmerde zo’n 15 jaar geleden als rapper ook flink aan de weg. Hij won de Groninger Popprijs met zijn groep ‘De Noordelijke Alliantie’. Faalangst en spanning zorgden ervoor dat hij met het rappen stopte. Met de landelijke wedstrijd Art Rocks merkte hij vorig jaar echter dat de passie voor het rappen er nog wel was. Tot zijn eigen verrassing won hij de regiofinale in het Drents Museum waarmee hij een plek in de finale in Paradiso in Amsterdam afdwong. Daarna volgde een jamsessie tijdens OOG op ESNS, waar hij het nummer Niet Zo Serieus in een ruwe versie voorbij kwam. Dit nummer is verder bijgewerkt en vormde eindelijk zijn debuutsingle.

Beluister het interview in de OOG Ochtendshow hier terug, gevolgd door het nummer Niet Zo Serieus.