PvdD pleit voor onafhankelijk meldpunt voor aangereden wild

nieuws
Foto: Pixabay

De provincie Drenthe heeft ingestemd met een vernieuwde valwildregeling. Volgens de Partij voor de Dieren gaat deze gelden voor heel Noord Nederland. Het Centrale Meldpunt, de partij die meldingen van aanrijding met wild doorkrijgt van de meldkamer, ligt in handen van de Faunabeheereenheid, de jagersvereniging.

De Partij voor de Dieren wil graag zeker weten of de provincie Groningen zich bij de nieuwe valwildregeling gaat aansluiten. De partij maakt zich zorgen over de overlevingskansen van het aangereden dier. Volgens fractie hebben de Faunabeheerders “geen enkel probleem heeft met het afschieten van dieren en het zelfs tot zijn of haar hobby heeft gemaakt.”

De fractie pleit voor een onafhankelijke deskundige zoals een dierenarts. Daarmee hoopt het dat tegenstanders van de jacht een wild-incident wel willen melden, zodat ze zeker zijn van een onafhankelijk oordeel met betrekking tot het welzijn van het dier.