“Poging tot verkrachting bejaarde vrouw in Glimmen”

nieuws
Foto: Andries Oord

Een vrouw is vorige week vrijdagmiddag op de Oude Boerenweg in Glimmen slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. Dat bevestigt de politie.

Over de identiteit en de exacte toedracht wil de politie vanwege het onderzoek nog niets kwijt. Volgens Haren De Krant is er een poging gedaan om een bejaarde vrouw te verkrachten. Volgens die krant is er mogelijk een verband met een aanranding in Schipborg een maand geleden. “Dat is niet het geval”, aldus politiewoordvoerder Leo Wassing. “Die verdachte zat tijdens deze zedenzaak vast”.

De politie is nog op zoek naar de verdachte van het nieuwe zedendelict. De verdachte is blank, rond de veertig, zag er verzorgd uit met kort blond stekelig haar en sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een blauwe jas.