Overwerk aan ringweg jaagt dichters het Sterrebos uit

nieuws

Aanstaande woensdagavond zou de vijfde editie van Dichters in het Donker gehouden worden in het Sterrebos. Maar omdat het intrillen van damwanden bij de zuidelijke ringweg deze week langer doorgaat, kiest de organisatie ervoor om het evenement te verplaatsen naar de Kroeg van Klaas.

De afgelopen jaren vond het evenement in alle rust en stilte plaats in het Sterrebos, maar de werkzaamheden zorgen nu voor te veel lawaai. De Kroeg van Klaas is de thuishaven van de Groninger Dichtclub. De dichters zullen optreden boven op het biljart, zodat ze ook goed te zien zijn voor publiek in de achterzaal. Het geluid wordt ook doorgesluisd naar achteren zodat de teksten ook daar goed te volgen zijn.

Hoofdact is de voormalige Rotterdamse stadsdichter met Groninger roots Daniël Dee. Liedjesmaker en zanger Martijn van der Zande brengt tijdens een muzikaal intermezzo  eigen nummers ten gehore. De toegang is gratis.