Overval op bezorgrestaurant in Indische Buurt (UPDATE)

Een bezorgrestaurant aan de Billitonstraat in de Indische Buurt is zondagavond overvallen. De politie is een zoekactie naar de dader gestart.

“De overval vond plaats rond 22.35 uur”, vertelt een politiewoordvoerder. “Een jonge overvaller drong rond dat tijdstip een bezorg- en afhaalrestaurant binnen. Na de overval is hij er lopend vandoor gegaan in de richting van de Atjehstraat. Zoals het nu lijkt heeft hij geen buit meegenomen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Agenten doen bij het bezorgrestaurant onderzoek. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Signalement
Om de dader op te sporen zijn diverse agenten de wijk aan het uitkammen. Ook is een Burgernet-actie op touw gezet. Stadjers wordt gevraagd uit te kijken naar een jongen van vijftien á zestien jaar. Hij heeft een dun postuur, draagt een zwarte jas met capuchon en een spijkerbroek en heeft een opvallende neus. “Mocht je meer informatie hebben, of weten waar deze persoon verblijft, neem dan contact op met alarmnummer 112.”

Onderzoek
Bij het bezorgrestaurant wordt door de politie onderzoek gedaan. “In de Korreweg zie ik verschillende politieagenten staan”, zegt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Zij controleren de voorbijgangers.” Ten Cate laat weten dat er ook politie aanwezig is in de Fivelstraat. “Daar staat men met drie auto’s.” In het begin van de nacht werd er onder een geparkeerde auto een rugtas gevonden. Het is onbekend in hoeverre deze tas met de overval te maken heeft.

Update 13:22

De politie meldt dat in de rugtas die onder de auto lag een vuurwapen en een mes zijn gevonden. De wapens worden onderzocht op vingerafdrukken. De dader heeft niets buitgemaakt. Het is niet bekend hoe de medewerkers van het restaurant er aan toe zijn.

De politie doet onderzoek bij een auto waar een rugtas is aangetroffen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *