Opluchting over Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel ligt op zijn plaats en de opluchting bij opdrachtgever en aannemer is groot. Want een poging een jaar geleden mislukte.

De grond onder de tunnel bleek te slap het inschuiven van de tunnel werd uitgesteld. De tunnel wordt de vervanger van de Esperantokruising die later dicht gaat, daar komt dan een fiets en voetgangerstunnel
Deze poging,een jaar later, startte drie uur later dan gepland en, om iets voor twaal afgelopen zaterdag lag de tunnel er. De missie is geslaagd en daar hoort natuurlijk champagne bij. Er waren heel wat Groningers die de moeite genomen hadden vroeg uit bed te komen op hun vrije zaterdag. Belangstellenden mochten tien minuten kijken en moesten daarna weer achter in de rij aansluiten om weer te mogen kijken.

De aannemer heeft nu tot dondermorgen vier uur de tijd om zand weer terug te storten en de rails en de bovenleiding weer in orde te maken. Dan komt het treinverkeer naar Oost Groningen en Zwolle weer op gang.

Deel dit artikel:
Adverteren?