Opheldering gevraagd om legionella in studentencontainers

nieuws

De raadsfracties van de Partij voor de Dieren en Student & Stad willen opheldering over de legionellabacterie die deze zomer werd aangetroffen bij studentencontainers van Rizoem.

Volgens weblog Sikkom waren de leidingen eind juli besmet met legionella. Daardoor moesten de bewoners hun woning voor enkele uren ontruimen. De beide fracties vragen het stadsbestuur hoe met de bewoners is gecommuniceerd, en of zij informatie hebben ontvangen over de risico’s van legionella en het herkennen van symptomen.

De fracties wijzen naar het steeds warmer worden van de zomers, en denken dat het risico op legionella hierdoor toeneemt. Zij vragen om aanvullende preventie in woningen die extra kwetsbaar zijn. De fracties vinden bovendien de communicatie vanuit Rizoem verre van transparant, als het om problemen rond studentencontainers gaat.

Deel dit artikel: