Omstander haalt nat pak bij reddingsactie koe

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Hulpverleners hebben woensdag aan het einde van de middag met hulp van een omstander een koe uit een sloot gered aan de Overloop in de wijk Lewenborg. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 17.30 uur bij de brandweer binnen. Behalve een bluswagen werd ook de hulpverleningswagen, die uitgerust is met een telescopische kraan, ter plaatse gestuurd. “Het was een reddingsactie die behoorlijk wat voeten in de aarde had”, vertelt Wind. “Het was namelijk nogal een flinke klus om het dier op het droge te trekken.” Bij de reddingsactie werden blusslangen gebruikt. Deze werden onder het dier doorgehaald waarna met vereende krachten werd geprobeerd om het beest op het droge te helpen. “Een omstander had zijn schoenen uitgetrokken, en was het water ingegaan om de actie vanaf die plek te begeleiden.”

Na anderhalf uur lukte het om de koe te bevrijden. “Ook de boer hielp mee, en ook de kraan van de hulpverleningswagen werd ingezet.” Hoe het dier te water kon raken is onbekend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl