Matusiwa: ”Ik ben niet Ludovit Reis, ik ben Azor.”

FC Groningen heeft zaterdagavond het seizoen sterk geopend met een 0-1 zege in en tegen Emmen. De wedstrijd leek op een terecht gelijk spel af te stevenen, maar een doelpunt van Ajdin Hrustic in de 87e minuut voorkwam een puntendeling.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot grote kansen. FC Emmen was via Michael de Leeuw en Nikolai Laursen gevaarlijk, Kaj Sierhuis kopte over namens de bezoekers. FC Emmen had tot na rust het overwicht en zag FC Groningen in het tweede bedrijf steeds gevaarlijker worden. Uiteindelijk belandde in de 87e minuut een prachtige pass van Ramon Pascal Lundqvist voor de voeten van Ajdin Hrustic, die vervolgens stijlvol de bal in het doel lobte: 0-1.

Na afloop waren de Groninger spelers dan ook blij met de zege.
Ajdin Hrustic: ”Het was een welverdiende overwinning. We hebben hier hard voor geoefend in de voorbereiding. Ik ben blij, het team is blij en ik denk de trainer ook.”
”We spelen attractief voetbal, daar zit veel risico in. Maar volgens mij is het leuk om naar te kijken en ligt het ons wel met de spelers die wij hebben.
Of de middenvelder na een jaar van weinig spelen eindelijk weer terug is op zijn oude niveau? “Nee, ik ben nog niet terug. Ik moet nog consistenter worden.”

Azor Matusiwa kwam afgelopen zomer over van Ajax en moet de naar FC Barcelona (B) vertrokken Ludovit Reis doen vergeten. De middenvelder speelde een sterk debuut:
”Ik ben blij met de overwinning. Er was weinig creativiteit door een gebrek aan diepteloopacties. Als je ziet waar onze goal uit voorkomt.. dat was een diepteloopactie. Wij voetbalden bij vlagen lekker, maar moeten werken aan de eindfase.”; aldus de glimlachende nieuwkomer.

De middenvelder wordt vaak vergeleken met zijn voorganger, Ludovit Reis. Is dat een compliment of is het vervelend om constant vergeleken te worden met je voorganger?
”Haha, ja.. ik word vaak met hem vergeleken. Maar ik ben geen Reis, ik ben Azor. Ik heb andere kwaliteiten dan hij heeft en hij heeft weer andere kwaliteiten dan ik heb. Misschien lijken we op elkaar als type speler, maar toch zijn we anders. Ik ga gewoon doen waarvoor ik gehaald ben, ik ga niet in de schaduw van Ludovit Reis spelen.”

Deel dit artikel: