Magneetvissers vinden gestripte motor in water Pioenstraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Magneetvissers hebben woensdagavond in een vijver aan de Pioenstraat bij het Pioenpark een gestripte motor aangetroffen. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De vondst werd gedaan rond 21.15 uur waarop de hulpdiensten in kennis werden gesteld. Behalve de politie kwam uit voorzorg ook de brandweer ter plaatse. Behalve een bluswagen van de post aan de Sontweg werd ook een specialistische wagen van het korps in Bedum naar de stad gedirigeerd. Deze wagen is uitgerust met zogenaamde olieschermen die in het water gelegd kunnen worden om verontreiniging van het oppervlaktewater in te dammen. “Het gaat om een gestripte motor die naar boven is gehaald”, vertelt Ten Cate. “De kentekens ontbreken, maar het voertuig heeft ook geen kappen en de buddyseat ontbreekt.”

De motor is door de hulpverleners naar de kant gebracht. “Op dit moment is men aan het overleggen wat men moet doen met de vloeistoffen die in het water zijn beland. Dit gebeurt in samenspraak met het waterschap. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de motor op te halen.” Het is onbekend hoe lang het voertuig al in het water heeft gelegen. De politie doet hier onderzoek naar.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: