Loos alarm ziekte van Weil in Leekstermeer

nieuws
foto: ruurdz / Flickr.com

Deze maandag kwam het Twitteraccount Natuur in de Onlanden met het bericht dat ‘in het water van het Leekstermeer de Ziekte van Weil is vastgesteld. Er zijn al mensen flink ziek van geworden’.

In de loop van de middag kon de gemeente Noordenveld het bericht ontzenuwen:

‘Wij ontvingen vragen over de kwaliteit van het Leekstermeer en het eventueel aanwezig zijn van de ziekte van Weil. Op dit moment is geen directe link te leggen tussen het Leekstermeer en de ziekte van Weil. Begin juli is er bij de GGD 1 melding geweest van iemand die gezwommen had in het Leekstermeer en ziek geworden was. Dit bleek later om de ziekte van Weil te gaan. Deze persoon zwom ook in andere wateren, waardoor er niet direct een link te leggen is met het Leekstermeer. Sinds de melding van begin juli zijn er bij de GGD geen andere meldingen meer binnengekomen’.

 

 

 

 

Meer info over de ziekte van Weil.