Lentis Groningen voldoet aan eis Inspectie Gezondheidszorg

nieuws
Lentis, Herweg. Google streetview

De Lentis Kliniek in Groningen voldoet aan het eerste deel van een eerder opgelegde aanwijzing. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder dwingt de zorg te verbeteren. De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Lentis niet op tijd voldeed aan de aanwijzing. Dat kwam voornamelijk door personeelsgebrek. Inmiddels heeft de ggz-aanbieder voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen en daarom wordt de last onder dwangsom beëindigd.

De aanwijzing viel uiteen in twee delen. In het eerste deel stond dat de kliniek binnen een maand bij alle nieuwe patiënten, binnen 24 uur na opname, een lichamelijk onderzoek moest uitvoeren. Daarnaast moest de lichamelijke gezondheidstoestand betrokken worden bij de psychiatrische diagnostiek.

In het tweede deel van de aanwijzing stond dat Lentis binnen drie maanden het aantal zorgverleners afgestemd moet hebben op het aantal patiënten en de doelgroep, zodat zorgverleners op een verantwoorde wijze zorg kunnen verlenen. Lentis heeft nog tot eind augustus de tijd om deze verbeteringen te treffen.