Jongetje met voet vast tussen de spaken

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een onfortuinlijk moment woensdagavond voor een jongetje. Op de Paterswoldseweg kwam hij met zijn voet vast te zitten tussen de spaken van de fiets. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 18.15 uur. “Tijdens een ritje als passagier op de fiets van één van zijn ouders was hij met zijn voetje tussen de spaken gekomen”, vertelt Wind. “Direct werden de hulpdiensten ingeseind waarop onder andere de brandweer ter plaatse werd gevraagd.” Toen de brandweerlieden op de Paterswoldseweg aankwamen was hun hulp echter niet meer nodig. “Een fietsenmaker had het zien gebeuren en verleende direct hulp. Hij wist het jongetje te bevrijden.”

Het slachtoffer is voor controle in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Omdat in Nederland de brandweer vrijwel altijd als eerste/snelste ter plekke is, en medische hulpmiddelen bij zich heeft. Bovendien, zoals Merel schrijft, ze zijn in staat om metaal te knippen.

  2. Weten ouders dan nog steeds niet dat je dit soort ongelukken kunt voorkomen? Een jasbeschermer en speciale voetensteuntjes met een beschermkapje. Gelukkig was de fietsenmaker in de buurt. Meteen maar laten monteren, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *