‘Ik dacht dat het de dikste kraan ooit was’

nieuws

Soms kan je iets anders zien in dingen die je ziet. Etienne René weet dat de hoek van waaruit je dat bekijkt daarbij ook van belang is.

‘Ik dacht dat het de dikste kraan ooit was’, grapt Etienne René na het bericht dat de torenflat De Helix in de Hoogte haar hoogste punt bereikt heeft.

De woontoren staat naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg en is volgend jaar gereed voor bewoning.

Foto: Etienne René

Deel dit artikel:

 1. Wedden dat er in dit gebouw een centraal geregelde balansventilatie met wtw (warmte-terugwinning) is geïnstalleerd ?
  En dan nu maar hopen dat de toekomstige bewoners vóór het tekenen van het huurcontract geïnformeerd worden over het constante airconditioning-geluid in elke verblijfsruimte en een slechter wordende binnenluchtkwaliteit.

 2. @ Daniël.

  Alle leuke sociale huurwoningen in fijnere buurten worden verkocht. Helpman, Laanhuizen Oosterpoort en Coendersborg? Alles moet weg qua sociale huurwoningen. Met dank aan kartelpartijen als de PvdA en VVD Partijenkartel is een instrument voor de belangen van de 1%. Of beter gezegd: de “bovenklasse” van de 1%.

  Het is dus geen keuze om in zulke verschrikkingen te eindigen. Je wordt er door de Roeland van der Schaafjes in gedwongen.

 3. De gekozen tegeltjes zijn wellicht wat controversieel maar verder is de toren een mooie toevoeging aan de bestaande hoogbouw in de stad. :)

 4. De bekleding met witte en schimmelgroene tegeltjes in een dystopisch patroon stoort niemand? Het lijkt wel een post-apocalyptisch gebouw uit de strip serie Storm. Leuk om het stripmuseum in te vestigen dus.

 5. @Hoogbouw – Misschien vindt je het mooi om te zien – ik persoonlijk niet – maar het lijkt me heel erg om er in te wonen. Elk appartement is taart-vormig (dus erg onhandig qua inrichting, zeker aan de binnenkant van de taart), de ramen gaan niet open en je hebt geen balkon. Zo te zien zijn de plafonds ook niet heel hoog. Het is maar te hopen dat @rees geen gelijk heeft, maar ik vrees van wel.
  Architecten zouden gedwongen moeten worden om minstens 5 jaar in hun eigen ‘creaties’ te wonen, dan zou je woningen zien die stukken menselijker ontworpen zijn.

 6. @Marc – als ze daardoor betere, menselijkere woningen ontwerpen, dan mogen ze best wel wat meer verdienen om de tijd te overbruggen.

  En anders, maak een kansspel ervan… een soort Russische roulette voor architecturen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *