Station Zwolle korte tijd onbereikbaar vanwege stroomstoring

nieuws
Foto Andor Heij: Zwolle station

Station Zwolle is vrijdagochtend korte tijd onbereikbaar geweest vanwege een stroomstoring. Vanuit alle richtingen was er geen treinverkeer mogelijk richting de Hanzestad.

De problemen begonnen rond 10.15 uur. Aanvankelijk liet spoorbeheerder ProRail weten dat het euvel tot in ieder geval 12.45 uur zou gaan duren. Om 10.40 uur was er echter weer elektriciteit. “Dit betekent dat niet direct alle treinen weer volgens de dienstregeling rijden”, laat een woordvoerder weten. “De verwachting is dat de treinen weer normaal rijden rond 11.15 uur.” Voor reizigers tussen Zwolle en Deventer zijn de problemen nog niet voorbij. Tussen Zwolle en Olst staat een kapotte trein waardoor daar geen treinverkeer mogelijk is.

De stroomstoring rond de Hanzestad kwam voor reizigers van en naar Groningen bovenop de extra reistijd die men kwijt is vanwege werkzaamheden rond de Helperzoomtunnel in de Martinistad. Vanwege deze werkzaamheden rijden er tot volgende week woensdag geen treinen tussen Groningen en Assen. De NS heeft hier bussen ingezet.