FC Groningen pakt knap punt tegen AZ Alkmaar

sport
Foto: fcgroningen.nl
FC Groningen heeft zondagmiddag een punt uit het vuur gesleept tegen AZ Alkmaar. De Trots van het Noorden creëerde met goed aanvallend voetbal veel kansen, maar kwam niet tot scoren: 0-0. Bart van Hintum en consorten maakte een sterke indruk in Den Haag, het tijdelijke onderkomen van de Alkmaarders. 

FC Groningen kon geen gebruik maken van het gebruikelijke centrale duo. Memisevic was zoals bekend wegens een blessure afwezig en Mike te Wierik was door de rode kaart tegen FC Twente in het uitvak aanwezig. Hierdoor begon FC Groningen met een nieuw duo: Ko Itakura en Bart van Hintum. Vanwege de afwezigheid van Mike te Wierik was Doan de aangewezen captain. Helaas ging ook dat plan niet door: Doan haakte af bij de warming-up wegens ziekte. Hierdoor werd de aanvoerdersband doorgegeven aan Bart van Hintum. Doans nummer tien positie werd overgenomen door Sam Schrek, die zo zijn basisdebuut mocht maken.

Het eerste half uur was duidelijk voor de Groningers. Via Kaj Sierhuis en Ajdin Hrustic wisten de bezoekers doelman Bizot met regelmaat op te schrikken. FC Groningen stapte met de intentie het veld op om doelpunten te maken en zag Kaj Sierhuis met een duik-kopbal bijna de ban breken. Een vrije trap van Hrustic en een afstandsschot van dezelfde middenvelder zorgden voor gevaar. Na een half uur voetballen had AZ een antwoord op het Groninger offensief. Amir Absalem en Jonas Svensson kwamen hard in botsing, tijdens de verzorging kon AZ-coach Arne Slot zijn ploeg tactisch anders zetten. FC Groningen kwam moeilijker tot voetballen en AZ zette hoog druk op de Groningse achterhoede. AZ had aan het einde van het eerste bedrijf de grootste kans op de openingstreffer: een scrimmage eindigde voor de voeten van Oussama Idrissi die de mogelijkheid niet wist te verzilveren.

De tweede helft 

In de tweede helft zakte het tempo een beetje. Calvin Stengs was namens AZ dicht bij een doelpunt met een vlammend afstandsschot. Invaller Mo El Hankouri kreeg in de 73e minuut dé kans op de winnende treffer: de rappe buitenspeler dribbelde af op Marco Bizot, maar schoot de bal uiteindelijk langs de verkeerde kant van de paal. De ploeg van Danny Buijs overleefde een offensief van de Alkmaarders, die door een ingestort dak moesten uitwijken naar een andere thuisbasis. In het laatste gedeelte van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 0-0.

Volgend weekeinde is de Trots van het Noorden vrijaf. Het competiteduel tegen PSV is namelijk een maand uitgesteld. Over twee weken speelt FC Groningen thuis tegen Heracles Almelo.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *