DUO stopt voorlopig met trackingsoftware in persoonlijke e-mails

nieuws
Stock1 08-03

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft zogenoemde trackingsoftware gebruikt in aan studenten persoonlijk gerichte e-mails. Dat is in strijd met de Algemene verordening gegevensbescherming, meldt De Volkskrant.

De krant schrijft: ‘DUO zou de verzamelde informatie in een rechtszaak kunnen gebruiken als bewijs dat een student een belangrijk bericht ontvangen heeft. De dienst geeft toe de trackingsoftware te gebruiken om bij een wijziging in de persoonlijke situatie van een student ‘het hele wijzigingsproces tot en met het afleveren van het formele bericht aantoonbaar te maken’ en de dienstverlening te verbeteren.

Na vragen van de Volkskrant is DUO in gesprek gegaan met de Autoriteit Persoonsgegevens, toezichthouder op de bescherming van persoonsgegevens. Voorlopig is de dienst gestopt met trackingsoftware in persoonlijke e-mails’.