Bussen Qbuzz ondergaan metamorfose

De metamorfose die de bussen van vervoersbedrijf Qbuzz deze zomer ondergaan verlopen volgens schema. Dat zegt Erik Huisman van het bedrijf.

De bussen krijgen een nieuw uiterlijk en ook aan de binnenkant wordt er flink wat aangepast. “Er wordt nieuwe ov-chipkaartapparatuur ingebouwd, de chauffeurs krijgen een moderne boordcomputer en reizigers krijgen de beschikking over usb-oplaadpunten en nieuwe schermen waar reizigersinformatie op getoond wordt”, zegt Huisman. In totaal moeten er 146 bussen aangepast worden. “Iedere week worden er 26 bussen binnengebracht, tot we na zes weken zomervakantie alle 146 bussen gemoderniseerd hebben.”

Het aanpassen maakt onderdeel uit van de nieuwe concessie die straks halverwege december in gaat. “Je kunt gerust zeggen dat dit een hele grote klus is. De voorbereidingen begonnen vorig jaar december, maar ik ben ontzettend blij hoe het tot nu toe gaat.” Voor Huisman zit het er echter over twee weken nog niet op. “Dit najaar worden er 250 nieuwe bussen geleverd. Deze moeten ook allemaal nog uitgerust worden met bijvoorbeeld nieuwe chipkaartapparatuur, waardoor cashloos betalen mogelijk wordt.”