Brand in woonzorgcentrum Heymans snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl.

In het Heymanscentrum aan de Henri Dunantlaan in de stad heeft vrijdagavond korte tijd brand gewoed. Om de brand te bestrijden schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’.

De brand ontstond rond 20.20 uur. Op dat moment kwam er op de meldkamer in Drachten een melding binnen van de automatische brandmeldinstallatie dat in het gebouw geïnstalleerd is. Daarop werden direct twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse gestuurd. Bij aankomst bleek het mee te vallen. In één van de appartementen was door oververhitting brand ontstaan in een magnetron. Deze situatie was snel onder controle. Niemand raakte gewond.

“Brandweerlieden zijn op dit moment bezig met ventilatiewerkzaamheden”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Door de brand is er wat rook in het appartement en in de gang komen te staan.” Een aantal omliggende appartementen werden uit voorzorg ontruimd. De schade is beperkt gebleven.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *