Betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten dankzij Roparun

oogochtendshow
Foto: Roparun / Marco Teljeur

De route van de Roparun wordt dit jaar verlegd en loopt een stuk door Groningen. De stichting hoopt op deze manier meer geld op te kunnen halen om kankerpatiënten een betere kwaliteit van leven te kunnen geven. Dat vertelde Willem van de Ven in de OOG Ochtendshow.

Van de Ven is woordvoerder voor de stichting. Volgens hem merkte de organisatie dat in Duitsland de belangstelling voor de run aan het afnemen was en dat de verwachting is dat dit in Noord Nederland een impuls zal geven. Teams kunnen zich opgeven en op allerlei manieren zich laten sponsoren, ze zijn vrij om dit zelf aan te pakken. De opbrengsten komen ten goede aan tientallen instanties die zorgen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker, waardoor ze een betere kwaliteit van leven zullen krijgen.

De exacte route wordt in november bekendgemaakt, in 30 mei start de Roparun in Parijs en Bremen. De OOG Ochtendshow keek alvast vooruit, zodat Groningse hardlopers zich kunnen informeren voor eventuele deelname.
Beluister het interview hier terug.

De run start op 30 mei in Parijs en Bremen. Wie wil meedoen aan een halve Roparun, kan een dag later starten in Almelo. De finish is volgens traditie in Rotterdam. Alle informatie over deelname en hoe je een team kunt opzetten is te vinden op www.roparun.nl.

Deel dit artikel: