300 kunstenaars nemen afscheid van Flokstra’s met expositie

Vanaf woensdag is er een bijzondere tentoonstelling te bezoeken in Pictura. De expositie is namelijk opgezet als afscheid van het echtpaar Flokstra. Zij runden bijna 50 jaar lang een winkel voor kunstspullen in de stad, tot ze begin dit jaar met pensioen gingen. Medewerkers en klanten wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, en dus organiseerden ze de expositie samen met meer dan 300 kunstenaars.

Veel bezoekers zijn al jarenlang klant van de winkel. “Het zijn echt vrienden geworden,” vertelt Bouchien Flokstra. “Je ziet het hier ook,” vult Jan Flokstra aan. “Iedereen komt langs, we krijgen knuffels. Dat is heel bijzonder.”

Medewerkers zijn trots op de expositie. “Er zijn in een half uur al zo’n 30 mensen geweest,” zegt Joke Vos. “Dat hadden we niet verwacht.” De gezelligheid is ook wat het echtpaar vooral gaan missen nu ze niet meer in de winkel staan. “We willen ook heel graag naar de binnenstad verhuizen. Dit is mijn plek,” aldus Jan Flokstra.

De expositie is nog tot en met zaterdag te bezoeken.