Wethouder Van der Schaaf blij met intrekken bouwvergunning Turkse vastgoedbroers

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij met de uitspraak van de Raad van State over Cervantos BV waar de gebroeders Ali en Bekir K. bij zijn betrokken.

De Raad bevestigt het intrekken van de bouwvergunning voor hun pand aan de Papengang. De belastingdienst vordert namelijk meer dan een ton en legt een boete op van 50.000 euro wegens het ontduiken van omzetbelasting. De gemeente trok na een integriteitsonderzoek, een zogenoemde Bibob procedure, de bouwvergunning in. Terecht vindt nu ook de Raad van State. Van der Schaaf is tevreden: ”Wij zijn blij dat de Raad van State het met ons eens is dat wij de bouwvergunning hebben ingetrokken.”

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels bij de rechtbank een zaak tegen de gebroeders K. aangemeld. In het najaar valt de beslissing wanneer en hoe deze zaak gaat verlopen.