‘Vechten voor veiligheid. En dan winnen we en het interesseert jullie niks. Niks’

nieuws

Anderhalf jaar na dato lichtte het Groningse SP-Kamerlid Sandra Beckerman dinsdagmiddag op Radio 1 desgevraagd toe waarom ze in tranen raakte toen zij een Kamerdebat wilde aanvragen over de gaswinning.

“Het zit heel diep onder mijn huid. Het laat me niet los. Ik zie hoe de problemen zich opstapelen. Die dag had de rechter het gasbesluit vernietigd. De actiegroepen in Groningen waren door het dolle heen; de Groninger Bodembeweging trok bier open, Milieudefensie champagne. Ik wilde in de Tweede Kamer een debat aanvragen.”

“Ik keek de plenaire zaal in en zag dat iedereen ongeïnteresseerd met zijn mobieltje zat te kloten. Op dat moment dacht ik: Wij moeten elke keer naar de rechter om te vechten voor iets logisch als veiligheid. En dan winnen we en het interesseert jullie niks. Niks.”

Het volledige interview kan hier worden teruggeluisterd.

Echt vakantie neemt Sandra Beckerman niet. Ze heeft eind vorige week 39 Kamervragen gesteld over de de gezondheid en de mensenrechten in het aardbevingsgebied onder meer na recente aanmerkingen van het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties.

 

Deel dit artikel: