“Thuisafgehaald” heeft al 300 thuiskoks

nieuws

Het deelplatform “Thuisafgehaald” telt inmiddels driehonderd thuiskoks. Thuisafgehaald is een uitkomst voor mensen die niet altijd zelf kunnen koken.

Het gaat om ouderen, drukke mantelzorgers, mensen met een beperking of chronische ziekte. Andere mensen koken juist heel graag. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar. De gemeente stimuleert sinds vorig jaar het gebruik ervan. Sindsdien zijn al 10 duizend maaltijden gedeeld.

Wie niet kan of wil koken kan een verse en gezonde maaltijd van een thuiskok halen of laten brengen. Hij of zij betaalt alleen voor de boodschappen. De gemeente subsidieert Thuisafgehaald omdat dit mensen in een buurt samenbrengt.

Deel dit artikel:

  1. Misschien goed om toe te voegen dat Thuisafgehaald al 300 thuiskoks IN GRONINGEN telt. Landelijk zijn er namelijk 11.000 thuiskoks aangesloten. Verder een ontzettend fijn artikel, dankjewel! Ik hoop dat er mensen zijn voor wie Thuisafgehaald een uitkomst biedt die ons via dit artikel weten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *