Swim Challenge: “Iedereen stapt blij het water uit, daar gaat het om.”

Alweer de zesde editie van de Groningen Swim Challenge wordt dit jaar georganiseerd. Gisteren was de laatste van een reeks clinics waarbij deelnemers alvast konden wennen aan het zwemmen in het open water.

Bij de Groningen Swim Challenge zwemmen deelnemers in teams van Zoutkamp naar Groningen, wat neerkomt op ongeveer 35 kilometer. Dit jaar is er ook een Ultra Challenge, waarbij mensen zelfs vanaf Lauwersoog naar de stad zwemmen, ongeveer 50 kilometer. In de stad zelf is de City Swim, een individueel evenement waar deelnemers anderhalf kilometer afleggen.

Tijdens de training van gisteren zwommen de deelnemers tweeënhalf kilometer vanaf de Dorkwerdersluis naar de Ideale Buurman bij Reitdiephaven, waar de clinics met een hapje en een drankje werden afgesloten.