Streetfit Soccercup neemt Grote Markt over

De Grote Markt was vrijdag omgebouwd tot een waar voetbalparadijs. Daar vond namelijk de finale van de StreetFit Soccercup plaats.

StreetFit is een sportieve samenwerking tussen STOOT & Stichting van de Straat. Bij het jaarlijkse toernooi op de Grote Markt is een voetbalprogramma voor mensen uit de maatschappelijke opvang, bedrijven en sportverenigingen. “Het is de bedoeling om de mensen samen te laten komen, zodat grenzen vervagen. Iedereen is op het voetbalveld gelijk,” vertelde één van de organisatoren Niels Bouman.

Zo’n twintig teams strijden om de felbegeerde prijzen. “Respect vind ik het belangrijkst, dat als je tegenstander geblesseerd op de grond ligt dat je hem gewoon helpt,” zei een jeugdige deelnemer. “Ik wordt echt blij van dit toernooi, volgend jaar doe ik sowieso weer mee.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *