Stadspartij wil meer bakfietsen en aanhangers voor grofvuil

nieuws
Foto: Google Maps

De Stadspartij dringt bij het college van B&W aan om op meer plaatsen in de Gemeente Groningen leenbakfietsen en aanhangers te plaatsen voor het wegbrengen van grofvuil.

Vanaf 2017 zijn er al bakfietsen te leen bij de Stadswerkplaats voor grofvuil. De partij dringt nu aan op (elektrische) bakfietsen op meerdere plekken in de gemeente, met name in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer.Daarnaast vraagt de partij het gemeentebestuur om aanhangers op een soortgelijke wijze beschikbaar te stellen.

Het tarief voor het ophalen van grofvuil (45 euro) staat volgens de partij niet in verhouding tot de vier gratis stortbeurten die autobezitters hebben. Volgens de partij is dit een vorm van rechtsongelijkheid en stimuleert dit autogebruik in de Stad.