Snoeiwerk aan bomen op Akerkhof gestaakt

nieuws

De gemeente heeft snoeiwerk aan de bomen op het Akerkhof gestaakt nadat een buurtbewoner hierover had geklaagd, meldt Erfgoedvereniging Heemschut.

‘Niet chique, ⁦Gemeente Groningen⁩, om de bomen op het Akerkhof flink te snoeien terwijl er twee rechtszaken met voorlopige voorziening lopen. Het is bovendien schadelijk voor de bomen om nu te snoeien. Gelukkig heeft een omwonende aan de bel getrokken en is het werk gestaakt’.

De gemeente is van plan op deze plek zes bomen te kappen zodat er ruimte komt voor een nieuw terras.

 

 

Deel dit artikel:

  1. Eigenlijk is het gewoon waanzin om één van de laatste oase’s in een stad vol steen en asfalt weg te halen, met in het bestuur Groen Links.(proest)

  2. Nú snoeien is schadelijk voor de bomen, dus meer kans dat ze ziek worden en DUS heeft de gemeente er straks een gluiperig argument bij om te kappen. Bah, wat een ordinaire en geniepige praktijken.

  3. Wat een onzin, het is helemaal niet schadelijk om nu te snoeien.
    Het is wel erg gemakkelijk om een paar bejaarde zeurpieten van Heemschut na te praten.
    Ben benieuwd hoe gereageerd zou worden wanneer er een tak met dood hout afbreekt en iemand gewond raakt. De wereld zou dan te klein zijn.

  4. RealJack, je kletst maar wat en speelt vulgair op de persoon (personen dus).
    Voor bijna alle bomen geldt: snoeien in het vroege voorjaar, of het najaar. Soms in de winter (maar nooit bij vorst) en vrijwel nooit in de zomer. Verdiep je eens in de materie zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *