Schoolorkest WLG gooit hoge ogen op Jeugd Orkesten Festival

Het schoolorkest van het Willem Lodewijk Gymnasium heeft afgelopen weekend de eerste prijs bij de gevorderden weten te bemachtigen op het Jeugd Orkesten Festival, het JOF. Dit festival werd gehouden in Leeuwarden.

“Ik ben ontzettend blij”, zegt dirigent Jeroen Prikkel. “Toen onze naam niet genoemd werd bij de derde en tweede prijs, dan begin je voorzichtig te hopen. En we hebben het gewoon gedaan. Echt super!” Het Jeugd Orkest Festival werd voor de 49ste keer gehouden. “Het is bedoeld om jonge mensen te laten spelen op een groot podium”, vertelt Bernhard Hoekstra, die voorzitter is van het festival. “En ook om te laten zien dat het maken van muziek een prachtige hobby is.”

In een volgeladen schouwburg De Harmonie geeft het orkest van het WLG samen met het schoolkoor, een verhalenverteller en verschillende zangeres een optreden van ongeveer een kwartier. “Ik heb het lied ‘In The Blood‘ gezongen”, vertelt Robert Jan Schultink. “Een erg mooi nummer waarbij het orkest en het koor heel mooi samen komen.” Na afloop klinkt een lang applaus. Ook de jury is enthousiast. Erik Janssen, Ria Kornet en Jenifer Yáñez Villaherosa roemen het optreden. “Ik heb hier bijna geen woorden voor”, zegt juryvoorzitter Janssen.

Een half uur later blijkt het WLG de eerste prijs gewonnen te hebben, en evenaren ze het succes van vorig jaar toen ze ook beslag wisten te leggen op de hoofdprijs. Of ze volgend jaar weer mee doen bij de jubileum-editie van het festival. “Dat lijkt me wel heel tof!”

Deel dit artikel: