Schenking maakt kans op Historisch Museum groter

nieuws
Foto: toersme groningen.nl

Een particulier fonds doet een schenking van 2 miljoen euro om het nieuwe Historisch Museum Groningen mogelijk te maken. Dat maakte wethouder Paul de Rook woensdag bekend.

De gulle gever wil anoniem blijven. Dankzij deze schenking is de kans op dit museum een stuk groter geworden. Daarvoor wordt het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat compleet verbouwd. Het Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum, de Groninger Archieven, de gemeente en provincie werken samen aan dit nieuwe museum over de geschiedenis van Stad en Ommeland.

Komend najaar praat de gemeenteraad over de plannen. Als de raad instemt met een gemeentelijke bijdrage van 2 miljoen, kan de bouw binnen twee jaar beginnen.
Scheepvaartmuseum op de schop

Deel dit artikel:

  1. Kijk aan, mooi dat er toch nog mensen bestaan welke de geschiedenis van de Groninger scheepvaart dusdanig belangrijk vinden, dat deze er zelfs 2 miljoen aan privaat geld voor over hebben.
    Gemiste kans voor het HVN, Nijdam zal zich nu wel verbijten omdat hij en zijn secondant voor aanvang van de bouw destijds geen plaats meer wilden reserveren voor het scheepvaartmuseum.

  2. Omdat deze straks gaat beseffen dat de plannen welke nu voor het Scheepvartmuseum in de maak zijn, betalende bezoekers naar het HvN zouden hebben getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *