RUG moet onderzoek doen naar CBR-rijtest voor ADHD’ers

nieuws

Minister van Nieuwenhuizen-Wijbenga van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Rijksuniversiteit Groningen opdracht gegeven te onderzoeken of een deel van de examenkandidaten met ADHD een rijtest mag overslaan.

Dat zegt de minister dinsdagmiddag in een schriftelijke beantwoording van vragen van D66-kamerlid Rutger Schonis. Aanleiding voor de vragen van Schonis is de aflevering ‘CBR haat zieke mensen en Marije krijgt een boete’ van het Youtube-programma #BOOS van BNNVARA.

De Rijksuniversiteit Groningen moet daarom gaan onderzoeken of voor een deel van de ADHD-examenkandidaten de rijtest achterwege kan blijven. Verder wordt onderzocht of er minder rijtests voor 75-plussers kunnen worden uitgevoerd, zodat mensen met een beperking minder lang hoeven te wachten op een test.

Deel dit artikel:
Adverteren?