Raadsfracties: ‘Nog steeds veel onduidelijkheid rond bouw Ring Zuid’

nieuws

De Partij voor de Dieren, de SP en D66 dringen aan op meer duidelijkheid rondom de aanleg van de nieuwe Ring Zuid. De fracties hebben hier vrijdagmiddag gezamenlijk schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

De fracties zijn bang dat als er ‘in den droge’ grond wordt uitgegraven, dat er schade zal ontstaan aan funderingen en aan het Sterrebos. Daarnaast meent de fractie dat als er dan schade ontstaat, dat de afhandeling hiervan niet duidelijk is. De fracties willen daarom weten wat er gebeurt als niet met zekerheid is vast te stellen waardoor de schade is opgetreden. “De mensen in dit gedeelte van de Stad hebben al genoeg te lijden onder de aanleg van de nieuwe ring, wij willen zeker weten dat alle schade wordt uitbetaald”, aldus Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

Volgens de fracties is er nog steeds geen uitzicht op geluidsmaatregelen rondom de A7 bij Hoogkerk en Buitenhof. Tom Rustebiel, raadslid voor D66 in de gemeenteraad van Groningen, wordt ongeduldig. “We maken ons al sinds 2014 hard voor stiller asfalt bij Hoogkerk en omwonenden rekenen op een oplossing,” aldus Rustebiel.

Tot slot willen de partijen wil weten wat er vorig jaar is gebeurd op het gebied van social return en arbeidsmarktbeleid bij de aanleg van de nieuwe ring Zuid. “Vorig jaar kregen we in juli de resultaten over 2016/2017, maar nu weten we nog niets.” Koks wil weten of er ook, net zoals vorig jaar, een bijeenkomst over deze zaken wordt georganiseerd.