Portiekflat ontruimd bij brand

In een portiekflat aan de Waterloolaan in de Herewegbuurt heeft maandagochtend korte tijd brand gewoed. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam even na 07.00 uur binnen waarop een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Bij aankomst bleek er behoorlijk wat rook uit de flat te komen. Uit een eerste verkenning bleek dat de brand woedde in de portiek. De bewoners van de woning die zich daar bevonden zijn uit hun huis geëvacueerd.

Om de rook snel uit het gebouw te krijgen werd in het trappenhuis een raam ingeslagen. Volgens de bewoonster is één persoon uit voorzorg naar het ziekenhuis gegaan wegens het inademen van rook. Stichting Salvage komt ter plaatse om te assisteren bij het afhandelen van de schade. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: