Plezierjacht in problemen op Winschoterdiep

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op het Winschoterdiep nabij Westerbroek is donderdagavond een plezierjacht in de problemen geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

De melding van een schip in problemen kwam rond 20.30 uur bij de hulpdiensten binnen. Daarop werd een bluswagen en ook de grote hulpverleningswagen naar de locatie gestuurd. “Bij aankomst bleek een plezierjacht water te maken”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “De eigenaar had het vaartuig met trossen afgemeerd maar omdat hij het niet vertrouwde was ook het alarmnummer gebeld.” De grote hulpverleningswagen, die uitgerust is met een kraan, had ook de brandweerboot meegenomen. “Deze boot is in het water gelaten. Onder begeleiding van de brandweer is het plezierjacht naar de brandweervoertuigen gevaren om daar leeggepompt te worden.”

Hoe de lekkage kon ontstaan is nog onduidelijk. Vanwege de inzet van de hulpdiensten was één rijbaan richting Hoogezand tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Brandweerlieden komen aan boord van het plezierjacht. Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
De boot vaart naar de overkant waar de hulpdiensten klaar staan om de boot leeg te pompen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: