Piekopvang voor internationale studenten

nieuws

Groningen is klaar voor het nieuwe studiejaar en de huisvesting van de duizenden internationale studenten. Er is piekopvang geregeld.

Vorig studiejaar was er nog te weinig huisvesting en een aantal studenten sliep noodgedwongen in een tent. Dit jaar is er piekopvang geregeld in onder meer een grote flat aan de Esdoornlaan met meer dan honderd kamers.

“We hebben dit jaar piekopvang geregeld voor de opvang van buitenlandse studenten die in september nog geen kamer gevonden hebben”, vertelt Willem Schwertmann namens de gemeente Groningen. “Het gaat in totaal om ongeveer driehonderd bedden. Dit aantal is gebaseerd op de verwachtingen over het aantal nieuwe buitenlandse studenten voor komend studiejaar.”

De afgelopen zeven jaar zijn er in Groningen ongeveer 5.000 jongeren-/studentenwoningen gerealiseerd. De komende drie jaar worden er nog eens 3.000 woningen gebouwd. In 2019 worden er 1.000 jongerenwoningen opgeleverd. Schwertmann: “Met deze eenheden verwacht de gemeente voldoende aanbod te hebben voor de komende jaren.”