OBS De Brinkschool naar Rummerinkhof

nieuws

De nieuwe locatie van OBS De Brinkschool in Haren komt op een locatie aan het Rummerinkhof. Dat heeft het gemeentebestuur bepaald, na onderzoek van diverse locaties.

De Brinkschool aan de Oude Brinkweg groeit als kool en daarom voldoet de oude locatie niet meer. Verder wordt de naastgelegen Peter Petersenschool uitgebreid. Daarvoor moet de schooltuin van die school verplaatst worden. Wel wordt het Visio-gebouw behouden.

De ontsluiting van de kantoren aan de Rummerinkhof en de parkeervoorziening vindt plaats met een fietsstraat tussen beide scholen. Om het verkeer in de schoolomgeving goed te reguleren, komt er éénrichtingsverkeer op de Rummerinkhof vanaf het Stationsplein tot het kruispunt Oosterweg – Rummerinkhof – Kromme Elleboog.

Het college vraagt de gemeenteraad om een voorbereidingskrediet van 989 duizend euro voor de uitwerking van de plannen. Eerder was al een krediet van 150 duizend euro beschikbaar gesteld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *