Martiniplaza korte tijd ontruimd vanwege koolmonoxide-alarm

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Evenementenlocatie Martiniplaza is zondagavond korte tijd ontruimd geweest nadat in het gebouw een koolmonoxide-melder alarm had geslagen. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van koolmonoxide kwam rond 20.50 uur bij de hulpdiensten binnen. Een CO-melder in het gebouw gaf aan dat er iets aan de hand was. “Het gebouw is daarop ontruimd”, vertelt Ten Cate die ter plaatse is. “In het gebouw was op dat moment het internationale symposium BioTrans 2019 aan de gang. Tientallen bezoekers van het symposium en personeelsleden van MartiniPlaza staan op dit moment voor het gebouw.”

Tekst gaat verder onder de foto

Bezoekers van het symposium en medewerkers van Martiniplaza verzamelen zich aan de voorzijde van het evenementencentrum. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Pand weer vrijgegeven”
Omdat de CO-melder alarm sloeg werd ook direct de brandweer gealarmeerd. Brandweerlieden zijn direct nadat ze ter plaatse kwamen begonnen met het uitvoeren van metingen. Hiervoor gebruiken zij specialistische meetapparatuur. “Rond 21.30 uur werd het pand weer vrijgegeven en mocht iedereen weer naar binnen.” Naar alle waarschijnlijkheid is de oorzaak een storing geweest.

Koolmonoxide
CO of koolmonoxide staat bekend als een sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden er in ons land gemiddeld tien tot vijftien personen door deze vergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmoxide, dat vroeger ook wel kolendamp werd genoemd, ontstaat door een onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of een andere brandbare koolstofverbinding.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *