Maïsdoolhof Meerstad weer geopend

Vanaf vrijdag kan je weer verdwalen in het maïsdoolhof in Meerstad. Er zijn twee doolhoven in het veld: een lange route, en een kleinere speciaal voor kinderen.

Het doolhof is drie voetbalvelden groot en de paden zijn in totaal vier kilometer lang. Elke zomer komen er ongeveer 20.000 mensen op af. De eerste kinderen die vrijdagochtend een poging waagden de uitgang te vinden waren enthousiast. “Ik dacht dat we helemaal aan de andere kant waren, maar toen zagen we opeens de uitgang al,” vertelt Jurre.

“We hebben hier in Meerstad een heel mooi gebied,” vertelt Barbara van Brug van organisator Bureau Meerstad. “Dat willen we graag laten zien aan iedereen.” De droogte van de afgelopen tijd heeft niet voor problemen gezorgd. “Eigenlijk was dat juist goed voor de maïs, want zo kon alles goed groeien.”

Het maïsdoolhof is nog tot en met september gratis te bezoeken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *