Lucas van Foreest wint broederstrijd om nationale schaaktitel

sport
Lucas van Foreest (foto Alina L'Ami)

De stad-Groninger Lucas van Foreest heeft zondag in Amsterdam de nationale titel gewonnen bij het NK Schaken. Daarvoor was wel een tiebreak nodig.

De 18-jarige Lucas en zijn 20-jarige broer Jorden eindigden na 7 partijen beide op 5 punten, De tiebreak werd met 1,5 – 0,5 gewonnen door de jongste van de twee. De tiebreak was noodzakelijk omdat Lucas in de laatste partij Erik van den Doel versloeg en Jorden van Foreest remise speelde tegen stadgenoot Sergei Tiviakov. Die laatste eindigde met 3,5 punt op de gedeelde derde plaats.

Bij de dames won Lucas’ en Jorden’s 11-jarige zusje Machteld van Foreest haar laatste partij tegen mede-koploper Rosa Ratsma. Daardoor behaalde Iosefina Paulet de titel, met 6 punten. Ratsma werd tweede met 5 punten. Machteld van Foreest werd gedeeld derde met 3,5 punt.

Deel dit artikel: