Huurders Bloemenbuurt geven Nijestee twee weken

Huurders in de Bloemenbuurt eisen beter onderhoud, geen verdere huurverhoging, een stop op de verkoop van huurwoningen en meer zeggenschap voor huurders. Ze willen binnen twee weken een reactie van Nijestee.

Deze week organiseerde de SP een bijeenkomst voor huurders uit de Bloemenbuurt.  “Keer op keer komt Nijestee met plak- en pleisterwerk. Steeds maken zij zich er goedkoop vanaf terwijl wij wel de huur moeten blijven betalen. Nooit komt er een blijvende oplossing voor de problemen.”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “De samenhorigheid van de huurders is groot, maar ook de woede richting Nijestee”. Wanneer Nijestee niet binnen twee weken op de eisen van de huurders reageert, hebben de huurders een actieplan klaarliggen waarmee ze de druk zullen opvoeren.

Deel dit artikel:

  1. Woningbouwverenigingen hebben een structuur die uit de tijd is. Huurders moeten een grotere stem krijgen. Iedere huurder is een belanghebbende, maar de huurder is voor de woningbouwvereniging maar een lastpost die helaas in hun huizen woont. Dat moet veranderen. De gezamenlijke huurders moeten het beleid gaan bepalen, zodat de focus komt te liggen op het woongenot van de huurder, niet op projectontwikkelaartje spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *