Gyas organiseert vlootschouw voor 11e lustrum

Adembenemend, dat is het thema van het 11e lustrum van Gyas. Dit thema is gekozen wegens de samenwerking met het longfonds voor dit lustrum. Het lustrum wordt gevierd door middel van verschillende activiteiten en evenementen gedurende het hele jaar, met als aftrap van de 11-daagse: de vlootschouw.

In de afgelopen jaren is Gyas uitgegroeid tot een van de grootste studentensportverenigingen in Nederland, met roeiers op zowel lokale studentenroeiwedstrijden als internationale wedstrijden.

Donderdagmiddag werd er een vlootschouw georganiseerd waar alle 106 boten van Gyas gevuld met ongeveer 300 roeiers en stuurtjes door de grachten van Groningen roeiden. Het doel hiervan is te laten zien hoeveel de vloot is gegroeid sinds de vorige vlootschouw vijf jaar geleden.

Tot nu toe heeft de vereniging ruim 10.000 euro opgehaald voor het longfonds, maar volgens commissievoorzitter Titus Hielkema is dit nog niet genoeg: “Wij hopen onze opbrengst nog te verhogen naar een mooi bedrag van 15.000 euro”.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *