Groningen Verdient Beter: ‘Minister handhaaf het Tracébesluit’

nieuws
Foto: Mart Verstraete

Volgens de actiegroep Groningen Verdient Beter is de aanpak van Ring Zuid niet in overeenstemming  met het Tracébesluit. De as van de nieuwe weg wijkt te veel af van de as van  de oude weg. De club doet een verzoek aan de minister om het Tracébesluit te handhaven en de werkzaamheden stilt te leggen.

“De verschuivingen leiden tot extra kap en schade aan bomen van onder andere het Sterrebos. Het nu slaan van damwanden en het ontgraven op een onjuiste plaats leidt tot onomkeerbare schade aan de diepere ondergrond, keileemlagen en grondwaterstromen. Dit heeft verregaande gevolgen voor de grondwaterstand voor de resterende bomen van het Sterrebos. Het heeft ook verregaande gevolgen voor de aan te leggen verdiepte ligging op de juiste plaats. Doorsnijding van keileemlagen en grondwaterstromen kan o.a. leiden tot ongewenste wel in en naast de verdiepte ligging. Een tracé conform de huidige realisatie leidt tot extra schade voor de gezondheid van bewoners van aanliggende woningen, van medewerkers van aangrenzende kantoren en bedrijven en van kinderen die spelen en zwemmen in het openluchtbad de Papiermolen.” Aldus Groningen Verdient Beter.

Dat de aanpak in strijd is met het tracébesluit van de minister is aangekaart door wegenbouwdeskundige Pieter Muijzert.

Deel dit artikel:

 1. Ik heb niet het idee dat deze werkgroep nodig is om de bouw stil te leggen…

  Dat intrillen van de damwanden schiet momenteel bepaald niet op.

 2. Er wordt nu een noodweg aangelegd pal naast het Sterrebos Als dit slechte plan in Utrecht werd gerealiseerd zou er veel meer protest zijn geweest

 3. Wie heeft er nu belang bij nog meer vertraging? Nu de viaducten en de weg al voor de helft afgebroken zijn is er geen weg meer terug. Dat zullen die malloten wel niet begrijpen.

 4. Er is altijd wel een stelletje dwarsliggers. Houd toch op en ga gewoon aan het werk. We zien het vanzelf. Ga de boel niet ophouden, anders zitten we nog langer in de ellende.

 5. Liever ten halve gekeerd….
  We hebben inmiddels een aardig beeld van de deskundigheid van deze aannemerscombinatie, na het geklungel met de Helperzoomtunnel. Beter onderzoek naar de ondergrond en mogelijke gevolgen van de huidige plannen lijkt me geen overbodige luxe.

 6. Marc kom jij maar eerst met je werkelijke naam voor de dag. Ik ben geen malloot. Viaduct spoor had toch afgebroken moeten worden vanwege een vierde spoor had hij laag of hoog aangelegd voor beide.Bob de weg hoort op zn plek te liggen van het trace besluit

 7. Beste stuurlui staan aan wal, er zijn genoeg deskundigen bij het project betrokken.
  Stil leggen is geen optie zo snel mogelijk de boel voor elkaar zien te krijgen daar hebben we wat aan en ook binnen het budget graag.

 8. Ik had het niet eens over jou Pieter maar over de malloten van Groningen verdient beter. Of zit je daar soms ook bij? Jij bent in ieder geval geen gewone maloot, eerder een oppermaloot. Ik heet overigens echt Marc. Dat is dus mijn werkelijke naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *