Forse buitenbrand aan Jan Wolkerslaan onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Aan de Jan Wolkerslaan in de wijk Helpermaar heeft zaterdagavond een forse buitenbrand gewoed. De brandweer meldt dat het vuur inmiddels onder controle is.

De melding van de brand kwam even na 22.00 uur binnen. In eerste instantie werd alleen een bluswagen ter plaatse gestuurd. Toen echter bleek dat het om een fikse natuurbrand ging waarbij de vlammen hoog oplaaiden werd de hulp ingeroepen van een tweede bluswagen en ook het schuimblusvoertuig werd ter assistentie gevraagd. “Het ging om een forse buitenbrand”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “Vanwege de droogte en de daarbij behorende snelle uitbreidingsrisico’s hebben we snel opgeschaald en meerdere blusvoertuigen ter plaatse laten komen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Bluswater uit nabijgelegen vijver
Volgens incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl was dat ook nodig. “Een hok dat in de buurt stond dreigde ten prooi te vallen aan de vlammen. Dat heeft de brandweer kunnen voorkomen.” Om genoeg bluswater voorhanden te hebben werd er water gehaald uit een nabijgelegen vijver aan de Hora Siccamasingel. “Vanwege de brand was de Van Ketwich Verschuurlaan enige tijd afgesloten.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. De brandweer zal het komende uur nog bezig zijn met nabluswerkzaamheden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl