FC Groningen speelt gelijk tegen FC Emmen

FC Groningen heeft dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen.

Emmen was in de eerste helft in het oefenduel de gevaarlijkste ploeg. FC Groningen acteerde in die fase als los zand. Na 40 minuten kopte Deyovaisio Zeefuik te kort terug op doelman Jan Hoekstra. Michael de Leeuw profiteerde en zette Emmen op voorsprong.

Na rust was FC Groningen sterker en Gabriel Gudmundsson maakte de 1-1. Django Warmerdam kopte namens FC Groningen daarna op de paal. Ko Itakura was wel met het hoofd succesvol en maakte de 2-1 voor de Groningers. In de 85e minuut benutte Leon Sopic de enige echte kans na de pauze voor de Drenten: 2-2. Kaj Sierhuis en Itakura verzuimden daarna om FC Groningen alsnog de winst te bezorgen.