Eerste strook met ’emissievrij aangelegde’ nieuwe gele straatstenen ligt erin

nieuws
Verlengde Oosterstraat Foto: Gemeente Groningen

Aan de oostzijde van de Verlengde Oosterstraat kunnen wandelende Stadjers vanaf vandaag de nieuwe ‘stroevere’ gele straatstenen uitproberen.

Het vervangen van de kenmerkende gele stenen in de binnenstad is, volgens de Gemeente Groningen, de eerste klus van deze omvang die geheel emissievrij wordt uitgevoerd. Zowel het gereedschap als de machines stoten geen CO2 uit.

Het totale gebied van circa 90.000 m2 gele stenen wordt de komende 5 jaar vervangen door een steen die getest is op betere stroefheid. De geraamde uitvoeringskosten zijn circa €1.500.000,-

Deel dit artikel:

 1. Dus de A-straat en Brugstraat zal dus weer compleet overhoop worden gehaald met deze ’emissievrij aangelegde’ nieuwe gele straatstenen. En de extra kosten die ermee gemoeid zullen zijn.

 2. Alle werknemers komen ook emissievrij naar het werk ???
  Als je het emmisievrij wilt doen moet je niets doen.
  Wat een larie koek, dit zeg ik als 61 jarige Groninger.

 3. Lopen die machines dan op water? Of wordt het met de hand gedaan door mensen die helemaal niet eten en lopend naar het werk komen? Of komt de energie gewoon uit de kolencentrale in Eemshaven?

 4. Ik hoop dat ze ook goed zuurbestendig zijn. Emissievrij aangelegd betekent dus dat er bij het leggen zelf geen uitstoot is door machines. Het draagt dus een geel steentje bij aan het niet nog meer verneuken van het klimaat. Ze hadden ook ronkende diesels kunnen gebruiken, wat ook nog eens een keer slecht is voor de luchtkwaliteit in de binnenstad. Veranderen doe je niet in een keer, maar stapje voor stapje.

 5. Het is helemaal niet emissievrij, de stenen worden aangevoerd door emissie lozende vrachtauto’s en die komen van een fabriek waar ze wederom emissie lozen.

  Alleen de werkzaamheden worden emissievrij uitgevoerd, overigens met apparaten die gemaakt zijn door emissie lozende fabrikanten.

  De gehele binnenstad autovrij maken zet zoden aan de dijk, dit is slechts symbool politiek.

 6. zeker achterop een fiets gebracht! grootere leugen is er niet. ga de gemeentelijke kosten maar omlaag doen i.p.v. deze verkwisting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *