Containerschip ramt Oosterhamrikbrug: container drukt dak stuurhut plat

Bij een ongeluk in de nacht van donderdag op vrijdag is een containerschip op de Oosterhamrikbrug geknald. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 02.55 uur. “Het gaat om containerschip Prisa”, vertelt Nuver. “Vermoedelijk als gevolg van een te hoge lading knalde het schip op de Oosterhamrikbrug, een brug over het Van Starkenborghkanaal die enkel door taxi’s en bussen van Qbuzz gebruikt wordt. Bij de botsing heeft een container het dak van de stuurhut plat gedrukt. Wonder boven wonder is niemand gewond geraakt. Het verhaal gaat hier dat de bemanning lag te slapen en dat de kapitein tijdig weg kon komen.”

Als gevolg van het ongeluk is de busbaan voor het verkeer gesloten en is ook het Van Starkenborghkanaal voor het scheepvaartverkeer gestremd. “De brug zal door Rijkswaterstaat geïnspecteerd moeten worden en ik vermoed dat er daarnaast een onderzoek op gang komt naar de oorzaak van het ongeluk.”

Qbuzz laat weten dat de haltes van de lijnen  3, 4, 61, 65, 85 op de busbaan vervallen. De vervoerder werkt aan een omleidingsroute. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: